Ardent of niet Ardent…

Je kent dat wel, er is iets nieuw op Zurenborg en dan moeten we er heen.
Je komt binnen, doet je jas uit en checkt in via Foursquare. En dan staat daar als ‘tip’ een vernietigende beoordeling door De Standaard. Te laat om nog terug te krabbelen, we kunnen niet meer weg. Tijd om te relativeren, want die recensenten overdrijven toch altijd, niet?  Het kan alleen maar meevallen als je getipt wordt dat iemand je opperbeste stemming de dieperik in gaat koken. Ik was niet in het gezelschap van een gediplomeerde foodblogger dus er zijn geen foto’s van de kort gebakken coquilles met bloemkool op drie wijzen met handgepelde grijze garnalen, ook niet van de salade van asperges, noordzeekrab en Duroc-ham en al helemaal niet van de gebraiseerde varkenswangetjes met vleesjus met truffel en een macedoine van peterseliewortel en linzen als hoofdgerecht. Lekker gegeten, zonder meer met aangepaste wijnen die net iets vlotter mogen gesynchroniseerd worden.
Ooit moest je volgens diezelfde De Standaard voor je sterft, Comté proeven bij “Van Tricht”. Ik sluit dus af met een Assortiment kazen van “Van Tricht”. De stemming blijft gelukkig opperbest, maar van iemand met “De Schone van Boskoop” ervaring verwacht je misschien nog net iets meer. Als je nog niet in de Verande, Dôme Sur Mer of Cuichine bent geweest dan zou ik je verkenning van de Culinaire Zurenborgse driehoek nog altijd in de Veranda starten.

20130404-211117.jpg


Ardent

Dageraadplaats 3
2018 Antwerpen

 

 

Leave a Reply